Horizon: ekspordinõudlus tõstab paberi ja tselluloosi hinda

Eesti ainus jõupaberitootja ning täielikult oma toodangut eksportiv Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) kasvatas selle aasta teisel poolel märgatavalt müügimahte ning saab tulu kõrgematest paberi- ja tselluloosihindadest maailmaturul.

Horizoni tellimused on kindlustatud 2011. aasta juunini, mis antud sektoris on väga hea näitaja, teatas ettevõte. "Globaalses mastaabis taastub paberisektor hästi ning tunduvalt kasvanud nõudlus on tõstnud paberi ja tselluloosi hinda," ütles Kehras asuva Horizoni juhatuse esimees Ashwani Sharma.

"Horizoni müüginäitajad on lõppeva aasta teisel poolel olnud väga head – keskmine kuutoodang ulatub meil 6000 tonnini, mis on 5,3 protsenti rohkem kui läinud aastal. Jõupaberi hind on soodne ning stabiilne," lisas ta.

Turu väljavaade on Horizoni teatel positiivne ning kogu toodangu eksportiva ettevõttena otsib firma võimalusi siseneda uutele turgudele. "Ettevõte ekspordib 50 riiki ning 2010. aastal on uute turgudena lisandunud Mehhiko, Dominikaani Vabariik, Haiiti ja Alþeeria. Ettevõtte ekspordib ka Indiasse, Sri Lankale, Lõuna-Koreasse, Indoneesiasse, Keeniasse ning Egiptusesse, lisaks paljudele turgudele Euroopas ja Aasias," rääkis Sharma.

Statistikaameti andmeil oli Eesti paberimassist toodete eksport rahalises väärtuses tänavu üheksa kuuga ligi 30 protsenti suurem kui mullu samal perioodil.

Singapuri päritolu Tolaram Groupi täisomanduses olev Horizon on viimasel kümnel aastal investeerinud tehase sisseseade kaasajastamisse üle miljardi krooni. Tolaram Group omandas paberivabriku 1995. aastal.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara