Autor: Romet Kreek • 17. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry tootja RIM üllatas

BlackBerry nutitelefoni tootja Research In Motioni aktsia tõusis eile järelkauplemisel, kuna tavakauplemise lõppemise järel teatavaks tehtud prognoosid tulid analüütikute prognoositust paremad, vahendab Bloomberg.

Käive kasvas aastaga 40 protsenti, 5,49 miljardile dollarile. Analüütikud prognoosisid käibeks 5,41 miljardit dollarit. Kasum mõnede kuludeta aktsia kohta oli 1,74 dollarit, mis vastas analüütikute ootustele. Kõigi kuludega kasum aktsia kohta oli 1,65 dollarit. Ettevõte lisas 5,1 miljonit uut tellijat, kuid analüütikud ootasid 5,2 miljonit.

Ettevõte tõstis käimasoleva kvartali käibeprognoosi 5,5 kuni 5,7 miljardi dollarini. Kanada ettevõte prognoosis kasumiks aktsia kohta 1,74 kuni 1,80 dollarit. Analüütikud on prognoosinud käimasoleva kvartali kasumiks 1,61 dollarit aktsia kohta 5,46 miljardi dollarilise käibe juures.

RIMi aktsia tõusis korraks järelkauplemisel 5,5 protsenti kõrgemale (62,50 dollarile), kuid lõpetas Nasdaqil päeva kuus senti kõrgemal 59,24 dollaril.

„Fakt, et prognoos on korralikult üle konsensuse, paistab minule päris positiivsena,“ ütles Morgan Keegani analüütik Tavis McCourt, kes soovitab aktsiat osta. „Asjad liiguvad õiges suunas.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077