BlackBerry tootja RIM üllatas

BlackBerry nutitelefoni tootja Research In Motioni aktsia tõusis eile järelkauplemisel, kuna tavakauplemise lõppemise järel teatavaks tehtud prognoosid tulid analüütikute prognoositust paremad, vahendab Bloomberg.

Käive kasvas aastaga 40 protsenti, 5,49 miljardile dollarile. Analüütikud prognoosisid käibeks 5,41 miljardit dollarit. Kasum mõnede kuludeta aktsia kohta oli 1,74 dollarit, mis vastas analüütikute ootustele. Kõigi kuludega kasum aktsia kohta oli 1,65 dollarit. Ettevõte lisas 5,1 miljonit uut tellijat, kuid analüütikud ootasid 5,2 miljonit.

Ettevõte tõstis käimasoleva kvartali käibeprognoosi 5,5 kuni 5,7 miljardi dollarini. Kanada ettevõte prognoosis kasumiks aktsia kohta 1,74 kuni 1,80 dollarit. Analüütikud on prognoosinud käimasoleva kvartali kasumiks 1,61 dollarit aktsia kohta 5,46 miljardi dollarilise käibe juures.

RIMi aktsia tõusis korraks järelkauplemisel 5,5 protsenti kõrgemale (62,50 dollarile), kuid lõpetas Nasdaqil päeva kuus senti kõrgemal 59,24 dollaril.

„Fakt, et prognoos on korralikult üle konsensuse, paistab minule päris positiivsena,“ ütles Morgan Keegani analüütik Tavis McCourt, kes soovitab aktsiat osta. „Asjad liiguvad õiges suunas.“

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara