Autor: Sirje Rank • 17. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arla ja Hansa-Milch arutavad ühinemist

Põhjala suurim meiereikontsern Arla Foods teatas täna, et arutab ühinemist Saksa Hansa-Milchiga, mille omanikeks on 1000 piimatootjat Saksa Schleswig-Holsteini ning Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal.

Ühinemine tooks ühte firmasse kokku 8200 Rootsi, Taani ja Saksamaa piimatootjat.

Mõlema piimatootjate kooperatiivi liikmed loodavad märtsiks-veebruariks ära otsustada, kas ühinemist toetada. Seejärel oleks vaja veel ka Euroopa Liidu konkurentsiameti heakskiitu, vahendas agentuur Bloomberg.

„Koos Hansa-Milchiga suudaksime pakkuda täit piimatoodete portfelli ühelt tootjalt, mis muudaks meid veelgi atraktiivsemaks partneriks Saksa jaekaubandusele,“ ütles Arla juht Peder Tuborgh tänases avalduses.

Saavutamaks oma eesmärki – võimalikult kõrget piima hinda kooperatiivi liikmetele – peab Arla tegevust Euroopas laiendama, teatas firma.

Arla varasem ühinemisplaan Hollandi Campina BV-ga kukkus 2005. aastal läbi, kuna pooled ei jõudnud tingimustes kokkuleppele. Ühinemise tulemusel oleks sündinud maailma suurim tootjatele kuuluv piimanduskooperatiiv.

Arla on Euroopas suuruselt teine meiereikontsern Prantsuse Groupe Lactalis’ järel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077