Autor: Anu Jõgi • 15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HK Ruokatalo pandi maksma

Rakvere Lihakombinaadi emafirma Soome HK Ruokatalo peab maksma endistele Forssa üksuse töötajatele ligikaudu 800 000 euro suuruse hüvitise koondamiste eest, kirjutab Yle Uutiset.

Lisaks peab toidutootja maksma töötajatele kolme aasta eest viivisetasu ja töötuskindlustusele hüvitisi 140 000 euro ulatuses.

Turu teise astme kohtu hüvitiseotsus sai seaduse jõu, kui riigikohus ei võtnud HK Ruokatalo asja arutusele.

Toidutootja koondas 2006. ja 2007. aastal sadakond inimest, neist suurem osa nõudis kohtus hüvitist alusetu koondamise eest. Turu esimese astme kohus mõistis hüvitise kõigile töötajatele, aga teise astme kohus saatis 12 inimese asja esimesse astmesse tagasi. Nende inimeste vaidlus kohtus läheb edasi, ülejäänud saavad kätte kohtu määratud hüvitise.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077