Autor: Kadri Jakobson • 6. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanajev müügist ei tea

Ka N-Terminal Grupi väikeaktsionär Anatoli Kanajev märkis, et ei tea Milstrandi osaluse müügist Ott Kikkasele. Kui eelmise Milstrandi omanikfirma NarTesti omanikeringis oli läbi N-Terminal Investi ka Kanajev ning teised väikeaktsionärid, siis nüüd on neist plats puhas ning aktsiapakk kuulub vaid Kikkasele.

„Olete mulle toonud uudise, kuid ma hetkel ei tea sellest midagi ja ei oska seda ka kommenteerida,“ ütles Kanajev.

Miks ei tea väikeaktsionärid sellest midagi? „Mul on raske sellest aru saada, sest pole asjadega kursis. Ilmselt on kodanik Siffil mingid plaanid. Näiteks need, et väikeaktsionärid ei teaks midagi ja midagi ei omaks,“ rääkis Kanajev.

„Ma teadsin aktsiate liikumisest N-Terminali ja seda, et Siff need müüs. Kui Milstrandi omanikuks sai NarTest, siis seda ka kuulsin ja me arutasime seda. Mis puudutab viimaseid samme Milstrandiga, siis nende kohta ei oska midagi öelda,“ märkis Kanajev.

Ott Kikkase kohta oskas Kanajev öelda vaid seda, et mees on varem töötanud ehitusfirmas Merko.

Möödunud aastal lahvatanud tüli Siffi ja Kanajevi vahel päädis mullu sügisel sellega, et Siff müüs kaasaktsionäride teadmata maha oma 53,5% suuruse osaluse N-Terminal Grupis samal kuul asutatud firmale TSE Assets. Viimase juhatuse liige on firmade likvideerijana tuntud Silver Eensaar.

TSE Assetsi omanik on Moskvas registreeritud äriühing Amarant. Müügi põhjuseks tõi Siff selle, et Kanajev on muutnud aktsionäride suhted ussipesaks. Siff on süüdistanud Kanajevit, et aastaid ohtralt dividende saanuna pole ta panustanud firma tegevusse. Kanajev ja teised väikeaktsionärid on öelnud, et Siff üritab tankistide abil firmast vara kantida ning on pöördunud abi saamiseks kohtusse.

Praegu50% Voorsterburgh Investeringen

50% OTT Invest (Ott Kikkas)

Kuni 29. november50% Voorsterburgh Investeringen

50% NarTest (kaasaskantavate narkolaborite arendaja ja tootja)

NarTesti omanikud

52,6% N-Terminal Invest (omanik N-terminal Grupp)16,31% Nemor Consulting (Larissa Porõvkina, Sergei Babitšenko)14,57% Laser Diagnostic Instruments (Endel Siff, Primos, Nemor Consulting)10,29% Mirale Grupp Invest (Aleksander Denisoffi OÜ Mirale Grupp)

Kuni 1. oktoober50% Voorsterburgh Investeringen

50% N-Terminal Invest (N-terminal Grupp)

Kuni 1. juuli

50% Voorsterburgh Investeringen50% N-Terminal Grupp

N-Terminal Grupi omanikud

TSE Assets OÜ 53,50% (OOO Amarant)Kantauro OÜ 16,67% (Anatoli Kanajev ja Alla Kanajeva)Deleter OÜ 11,93% (Vatchem Eesti OÜ, Vatchem Cyprus Limited Küpros)Mirale Grupp OÜ 11,93% (Aleksander Denisoff)

Kes on kes?Ott Kikkas

* Kunagine Merko ehitusdirektor ja nõukogu liige. Lahkus Merkost 2006. aasta lõpus tüliga.* Kaebas Merko Grupi kohtusse, et tühistada selle tütarfirma E.L.L Kinnisvara aktsiaemissioon* Lõi Merko endiste töötajatega 2006. aastal uue ehitusfirma Fund Ehitus, selle esimene kinnisvaraobjekt oli Pjotr Sedinile kuuluv Lutheri elamukvartal.* 2008. aasta majandustulemuste põhjal võitis Fund Ehitus mullu ehitusfirmade TOPi. Tänavuses edetabelis langeti aga 30. kohale. Kolme viimase aasta jooksul on Fund Ehitus määranud dividende 25 miljonit krooni.* Tänaseks on ettevõttel valminud 13 objekti, nende seas on värskemad Bauhausi kaubanduskeskus ja Jõhvi ärihoone.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077