Autor: Väinu Rozental • 30. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurendid: A. Le Coq ärkas isegi liiga hilja

Ma arvasin juba mõned aastad tagasi, et kui mina oleksin A. Le Coqis otsustaja, siis ma ilmselt mõtleks tõsiselt kaheliitriste mahlajookide tootmise peale, tunnistas Marli mahlade müüja ASi Eckes-Granini Eesti (endine Marli Eesti) juhataja Toomas Tava.

„Kaheliitrine pakend on Eestis millegipärast populaarne ja kui sa tahad mahlaturul tegija olla, siis loomulikult on hea, kui sul on erinevad pakendid,“ rääkis Tava. „A. Le Coqi tulek kaheliitriste turule tekitab konkurentsi ja konkurents on iseenesest alati tore – paneb nii meid kui Guttat rohkem pingutama.“

Tava sõnul on oluline, milliste hindadega konkurent turule tuleb. „Mõnikord tehakse algul turule tulles väiksest dumpingut ja sellega võidetakse endale mingi turuosa ning hiljem tõstetakse hinda,“ seletas Tava. „Aga eks see ole näha, millise hinnastrateegiaga A. Le Coq tuleb.“

Tava andmeil tulevad Marli kaheliitrised mahlajoogid Eesti turule Leedus asuvast mahlatehasest.

Gutta mahlade edasimüüja NP Foods Eesti ASi tegevjuhi Andrus Tüvi sõnul oli A. Le Coqi tulek kaheliitriste mahlajookide turule vaid aja küsimus. „Nende tulekust räägiti juba hulk aega tagasi, aga ilmselt jäi investeering mingiks ajaks masu taha kinni,“ lausus Tüvi. „Selge see, et nende tulek kaheliitriste turgu mõjutab, aga eks me oleme sellega ka arvestanud. Konkurents on igati teretulnud, aga lõppude lõpuks teevad inimesed oma ostuotsused ikkagi mahlade maitse ja hinna järgi.“

Tüvi ütles, et kuna ta pole A. Le Coqi uut pakendit veel näinud, pole tal ka suurt midagi kommenteerida. „Aura Fresh on seni olnud odavam sari ja tegu on olnud hinnatundlikule tarbijale suunatud mahlajookidega,“ sõnas ta. „Gutta tootesarjas on kaheliitrises pakendis enamuses mahlad ja nektarid.“

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077