Metallitööfirma juht: oskustööliste palk tõuseb oluliselt

Tõelised oskustöölised hakkavad järgmisel aastal võrreldes buumiaja palkadega teenima viis kuni kümme protsenti rohkem, lubas Tartus metallitöid tegeva ettevõtete grupi Meteci Valduse OÜ juht Toomas Lepp.

Lepa kinnitusel vaatavad nad praegu tuleva aasta tegutsemiskavasid üle ning üritavad palku paremini siduda tootlikkuse ning muude näitajatega.

„Kui me siiamaani oleme saanud küll valida madalama kategooria töötajaid, siis nüüd tahame järjest rohkem hakata valima tõeliseid oskustööliseid ja spetsialiste,“ rääkis Lepp. „Ja kuna tõeliseid tippe on meie valdkonnas vähe, siis peame olema valmis neile ka rohkem maksma. Et inimesi meie ettevõtete grupi suunas liikuma saada, peame neile pakkuma märkimisväärselt rohkem.“

Lepp lisas, et metallitööstussektoris hakkab lähiajal ilmselt veidi ka järelkasvu tulema. „Majanduskriis tõi kutsekoolid metallitöötlemist õppivaid inimesi täis ja seega on lootust, et koolist hakkab lõpetajaid tulema,“ ütles Lepp. „Seni olime sunnitud tunnistama ka need vennad spetsialistideks, kes tegelikult spetsialistid või oskustöölised ei olnud, sest paremaid polnud lihtsalt kusagilt võtta.“

Lepa kinnitusel on nende ettevõtete grupis kogu aeg järgitud stabiilset palgapoliitikat. „Me ei lasknud palku käest ära buumi ajal, nii nagu juhtus see näiteks ehituses,“ seletas Lepp. „Hoidsime palku, sest meie kui eksportturgudel tegutseja ei saanudki ju muud moodi käituda. Ja hoidsime palgataset ka majanduskriisi ajal – meie palgakärped olid siis minimaalsed – ning eelmise aasta keskpaigal taastasime kriisieelsed palgad.“

 

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara