Autorid: Jaroslav Tavgen, Jaroslav Tavgen • 17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viktor Levada usub jälle turu elavnemisse

Levadia Metalli omanik Viktor Levada on hakanud uskuma positiivsesse suunamuutusesse metalliturul.

Levadia Metalli müük suurenes aastaga kümme protsenti. "Varem ma ei uskunud teateid elavnemisest välisturgudel, aga nüüd olen oma arvamust muutnud," rääkis Levada Äripäeva venekeelsele lehele Delovõje Vedomosti.

Levadia Metall ekspordib oma toodetest 7%, aga üldine ekspordi kasv annab ennest positiivselt tunda ka ettevõtte ülejäänud 93%-le tegevusest. "Ettevõtted, kes müüvad oma toodangut Norrasse, Soome, Rootsi ja teistesse maadesse, ostavad meilt ka rohkem. Samuti on suurenenud Poola ja Ukraina nõudlus," rääkis ta.

"Talvekuudel saabub vaikus, aga kevadel ja sügisel suureneb metalli nõudlus jälle," ennustas Levada.

Metallitööstuse eksport kasvas statistikaameti teatel septembris aastataguse ajaga võrreldes 27 protsenti.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077