Autor: Väinu Rozental • 10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased kritiseerivad Reformierakonda

Soome väikesi pruulikodasid ühendav väikepruulikodade liit ning õlletarbijaid ja -sõpru ühendav Õlleliit on väga mures Eesti väikeste õlletootjate tuleviku pärast.

Soome õlletarbijaid esindava Õlleliidu arvates ähvardavad Reformierakond ja Eesti ametnikud väikepruulikodade julma maksustamisega hävida üle 1000 aasta vana katkematu õllevalmistamise traditsiooni, mille üle võib kogu Eesti uhke olla, edastas Delfi.

„Ehkki vallutajad on pidevalt üritanud Eesti kultuuri ja rahva hinge lämmatada, on kultuuriga kokku kuuluv kohalik õlu need repressioonid üle elanud. On üllatav, et eestlased ise tahavad teha seda, mis alistajatel ei õnnestunud,” ütles Soome Õlleliidu esimees Jari Vaara.

Soomes saavad maksusoodustust kõik vähem kui 10 miljonit liitrit õlut aastas tootvad pruulikojad ja maksusoodustus on seda suurem, mida väiksem on aastatoodang.

Äripäev kirjutas eelmisel nädalal artikli materjali põhjal, mille kohaselt luhtas Reformierakonnast tulnud käsk Eesti väikeõlletootjate ootused. Reformierakonnast tulnud käsk oli sündinud valimiseelses võitluses ja kartusest, et võimuerakonda hakatakse seaduse vastuvõtmisel süüdistama alkoholismi soodustamises. Samuti nentisid väiketootjad, et sisuliselt pole ministeeriumis väiketootjate ettepanekutesse süvenenudki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077