Soomlased kritiseerivad Reformierakonda

Soome väikesi pruulikodasid ühendav väikepruulikodade liit ning õlletarbijaid ja -sõpru ühendav Õlleliit on väga mures Eesti väikeste õlletootjate tuleviku pärast.

Soome õlletarbijaid esindava Õlleliidu arvates ähvardavad Reformierakond ja Eesti ametnikud väikepruulikodade julma maksustamisega hävida üle 1000 aasta vana katkematu õllevalmistamise traditsiooni, mille üle võib kogu Eesti uhke olla, edastas Delfi.

„Ehkki vallutajad on pidevalt üritanud Eesti kultuuri ja rahva hinge lämmatada, on kultuuriga kokku kuuluv kohalik õlu need repressioonid üle elanud. On üllatav, et eestlased ise tahavad teha seda, mis alistajatel ei õnnestunud,” ütles Soome Õlleliidu esimees Jari Vaara.

Soomes saavad maksusoodustust kõik vähem kui 10 miljonit liitrit õlut aastas tootvad pruulikojad ja maksusoodustus on seda suurem, mida väiksem on aastatoodang.

Äripäev kirjutas eelmisel nädalal artikli materjali põhjal, mille kohaselt luhtas Reformierakonnast tulnud käsk Eesti väikeõlletootjate ootused. Reformierakonnast tulnud käsk oli sündinud valimiseelses võitluses ja kartusest, et võimuerakonda hakatakse seaduse vastuvõtmisel süüdistama alkoholismi soodustamises. Samuti nentisid väiketootjad, et sisuliselt pole ministeeriumis väiketootjate ettepanekutesse süvenenudki.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara