Autor: Romet Kreek • 27. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Electrolux teenis oodatust parema tulemuse

Maailma suuruselt teine kodumasinate tootja Electroluxi kolmanda kvartali kasum ületas analüütikute ootuseid. Ettevõte teatas, et selle aasta kasumlikkuse eesmärk on saavutav, vahendab Bloomnberg.

Aastaga vähenes Electroluxi kolmanda kvartali puhaskasum 1,63 miljardilt Rootsi kroonilt 1,38 miljardile. Analüütikud prognoosid puhaskasumiks 1,11 miljardit Rootsi krooni. Käive vähenes viie protsendi võrra, 26,3 miljardile Rootsi kroonile.

„Tulemus tugevdab mu vaadet, et meie 2010. aasta ärikasumimarginaali kuue protsendine eesmärk on täidetav,“ ütles Electroluxi juhatuse esimees Hans Straaberg, kes lahkub ettevõttest aasta lõpus. Tema algatas ettevõttes 2004. aastal restruktureerimisprogrammi, mis tõenäoliselt lõppeb 2011. aasta. Programmi kohaselt saavutataks aastas kolme miljardi Rootsi kroonine kuludesääst ning siis peaks 60 protsenti ettevõtte toodetest tulema madala kulubaasiga riikidest nagu Poola, Ungari, Mehhiko, Hiina ja Tai.

Kolmandas kvartalis vähenes nõudlus põhja-Ameerikas, kui ettevõtte teistel peamistel turgudel näitas nõudlus taastumise märke. Väiksema kvartalikasumi taga oli oluliselt kasvanud toorainekulud ning kasvanud kulutused turundusele.

Electroluxi aktsia hind tõusis Stockholmi börsil 3,2 protsenti, 175,30 Rootsi kroonile.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077