Electrolux teenis oodatust parema tulemuse

Maailma suuruselt teine kodumasinate tootja Electroluxi kolmanda kvartali kasum ületas analüütikute ootuseid. Ettevõte teatas, et selle aasta kasumlikkuse eesmärk on saavutav, vahendab Bloomnberg.

Aastaga vähenes Electroluxi kolmanda kvartali puhaskasum 1,63 miljardilt Rootsi kroonilt 1,38 miljardile. Analüütikud prognoosid puhaskasumiks 1,11 miljardit Rootsi krooni. Käive vähenes viie protsendi võrra, 26,3 miljardile Rootsi kroonile.

„Tulemus tugevdab mu vaadet, et meie 2010. aasta ärikasumimarginaali kuue protsendine eesmärk on täidetav,“ ütles Electroluxi juhatuse esimees Hans Straaberg, kes lahkub ettevõttest aasta lõpus. Tema algatas ettevõttes 2004. aastal restruktureerimisprogrammi, mis tõenäoliselt lõppeb 2011. aasta. Programmi kohaselt saavutataks aastas kolme miljardi Rootsi kroonine kuludesääst ning siis peaks 60 protsenti ettevõtte toodetest tulema madala kulubaasiga riikidest nagu Poola, Ungari, Mehhiko, Hiina ja Tai.

Kolmandas kvartalis vähenes nõudlus põhja-Ameerikas, kui ettevõtte teistel peamistel turgudel näitas nõudlus taastumise märke. Väiksema kvartalikasumi taga oli oluliselt kasvanud toorainekulud ning kasvanud kulutused turundusele.

Electroluxi aktsia hind tõusis Stockholmi börsil 3,2 protsenti, 175,30 Rootsi kroonile.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara