Autor: Kadri Paas • 21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamkivi: kuidas "sõbrad" omavahel suhteid klaariva pole valitsuse mure

Reformierakondlasest keskkonnaminister Jaanus Tamkivi muretseb Ida-Viru ärimehelt Nikolai Reismannilt 330 hektarit sundvõõrandades Kiviõli linna elanike pärast, kes võivad perekond Tammede ja Reismanni vahelise tüli pärast töö ja kütteta jääda.

"Selle sundvõõrandamise teemaga tegeleb küll majandusministeerium, valitsuses on see teema jutuks olnud. Ma ütlen veel kord, et see on kahetsusväärne, et riik peab sekkuma tegelikult eraisikute vahelisse vaidlusse ja minema seda sundvõõrandamist tegema," on Tamkivi nördinud.

"See iseenesest ju ühe-kahe nädalaga tegelikult ei juhtu, see on pikem protsess. Seal tulevad kohtuvaidlused ja kõik muud sellised täiesti selgelt, see võtab veel aega, loodame, et siis selle aasta jooksul, mil nad saavad kasutada seda uut varu, see vaidlus laheneb ja leitakse mingisugune mõistlik lahendus nendele probleemidele seal. See olukord on seal pingeline, aga vaadates täna neid võimalusi, mis ikkagi veel on jäänud, mina leian, et sellest keerulisest olukorrast on võimalik välja tulla," on minister siiski optimistlik.

Tema sõnul on riik kindlasti huvitatud sellest, et "see probleem ja see tants selle Kiviõli Keemiatööstuse ümber ükskord saaks mingi lahenduse".

"Tegemist on ju tegelikult eraettevõttega, tegemist on eraomanikega. Kuidas nad oma suhteid seal korraldavad, mismoodi nad oma äriplaane sätivad – see on nende töö, see ei ole tegelikult riigi otsustada," rääkis Tamkivi.

"Kahetsusväärne on see, et nad on ajanud selle ettevõtte nüüd oma tantsu ja vaidlustega sellisesse seisu, et see ettevõte tegelikult võib seiskuda. Ja see sotsiaalne katastroof ja see tagasilöök, mis ühes väikeses linnas sellest võib tekkida, on tegelikult märkimisväärne. See teeb valitsusele muret. See, kuidas need sõbrad seal omavahel neid suhteid klaarivad, see ei ole valitsuse mure," lisas keskkonnaminister.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077