Autor: Katariina Krjutškova • 4. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sillamäe Õlletehasel taas uus omanik

Reedel ostis Sillamäe Õlletehase juhatuse liige Sergei Kulkov enda juhitava tehase, mis enne kuulus Kiirlaenude ja Kinnisvara ASile.

„Sillamäe Õlletehase aktsiad tundusid mulle huvitavad,“ sõnas tehase uus omanik Kulkov. Ta lisas, et Sillamäe Õlletehas on edukas ettevõte, millel pole isegi maksuvõlga.

Kulkov sõnas, et kavatseb õlletehase tööd jätkata. Käesoleval majandusaastal on ettevõtte eesmärgiks teenuste täiustamise ning laiendamise kaudu turupositsiooni kindlustamine olemasolevatel turgudel.

Sillamäe Õlletehase aktsiad läksid Sergei Kulkovile kuuluvale ettevõttele Sillamäe Õllekoda OÜ. Ettevõtte omanikering on olnud kirju. Eesti väikseima õlletehase endine omanik Kiirlaenude ja Kinnisvara AS on pankrotis. Varem kuulus Sillamäe õlletehas kange alkoholi töötlejale Onistarile, kuid see ettevõte kustutati äriregistrist südasuvel.

Sillamäe Õlletehas toodab nn Müncheni-stiilis õlut alates 1993. aastast. Möödunud aastal järgi kujunes ettevõtte brutokahjumiks 182 000 krooni, kuid ettevõtte müügitulu oli peaaegu kolm miljonit krooni.

Õlletehases oli möödunud aastal seitse töötajat. 2009. aastal moodustasid ettevõtte tööjõukulud 1 039 000 krooni. Juhatuse liikmetele maksti aruandeaastal 300 000 krooni. Peaaegu sama suur oli ka ettevõtte ärikahjum möödunud aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077