Autor: Aivar Hundimägi • 1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas konkurentsiamet asendab turumajandust?

Toidutööstusel Premia Foods on samuti vajadus hindu tõsta, aga me ei tahaks iga hinnatõusu puhul minna konkurentsiametist luba küsima, sest Eestis on ju turumajandus, rääkis eile Äriplaani konverentsil esinenud Premia Foodsi juht Kuldar Leis.

Oma ettekandes juhtis Leis tähelepanu sellele, et Eestis on viimasel ajal meedia ja poliitikud reageeritud üle erinevatele hinnatõusudele. Meil esmalt virutatakse ettevõtjale ja alles siis hakatakse uurima, mille eest virutati, märkis Leis.

"Kui Eesti riik tõesti ei taha hinnatõuse võimendada, siis ärgu tõstku neid hindu mis on meie riigi kontrolli all, näiteks elektrienergia. Ka võiks Konkurentsiamet lõpuks välja uurida, kas oli õiglane küsida 40 kordset elektrihinna tasu tol augustipäeval kui Narva Elektrijaamas avarii oli," lausus Leis.

Leis ütles, et toiduainete hinnatõus on seotud maailmaturu hindade liikumisega ja meie pisikesel Eestil ei ole midagi teha. "Kallimaks on läinud teravili, piim, marjad. Lähiajal lähevad kartul ja juurvili," lisas ta.

Täna otsis konkurentsiamet läbi Selveri ja Tere kontorit, kahtlustades ettevõtteid keelatud kokkulepete sõlmimises. Uurimisega seoses pole kahtlustust veel kellelegi esitatud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077