Kas konkurentsiamet asendab turumajandust?

Toidutööstusel Premia Foods on samuti vajadus hindu tõsta, aga me ei tahaks iga hinnatõusu puhul minna konkurentsiametist luba küsima, sest Eestis on ju turumajandus, rääkis eile Äriplaani konverentsil esinenud Premia Foodsi juht Kuldar Leis.

Oma ettekandes juhtis Leis tähelepanu sellele, et Eestis on viimasel ajal meedia ja poliitikud reageeritud üle erinevatele hinnatõusudele. Meil esmalt virutatakse ettevõtjale ja alles siis hakatakse uurima, mille eest virutati, märkis Leis.

"Kui Eesti riik tõesti ei taha hinnatõuse võimendada, siis ärgu tõstku neid hindu mis on meie riigi kontrolli all, näiteks elektrienergia. Ka võiks Konkurentsiamet lõpuks välja uurida, kas oli õiglane küsida 40 kordset elektrihinna tasu tol augustipäeval kui Narva Elektrijaamas avarii oli," lausus Leis.
Leis ütles, et toiduainete hinnatõus on seotud maailmaturu hindade liikumisega ja meie pisikesel Eestil ei ole midagi teha. "Kallimaks on läinud teravili, piim, marjad. Lähiajal lähevad kartul ja juurvili," lisas ta.

Täna otsis konkurentsiamet läbi Selveri ja Tere kontorit, kahtlustades ettevõtteid keelatud kokkulepete sõlmimises. Uurimisega seoses pole kahtlustust veel kellelegi esitatud.

Osale arutelus

  • Aivar Hundimägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara