Autor: Silvia Kruusmaa • 24. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mažeikiu Nafta sisenes Eestis kütteõli jaeturule

Seni Eestis vaid hulgimüügiga tegelenud Mažeikiu Nafta/Orlen siseneb esmakordselt jaeturule ja alustas kütteõli müümist eraklientidele.

Varem müüs ettevõte Eestis oma toodetud kütuseid vahendajatele ja suurtarbijatele, teatas ettevõte.

„Majanduskriisi järgselt on turuolukord Eestis muutunud ja enamus hulgimüüjaid pakuvad ka tooteid väiketarbijaile. Otsustasime samuti astuda järgmise loogilise sammu ja alustasime sel nädalal kütteõli aktiivset müüki eraklientidele,“ ütles OÜ Mazeikiu Nafta Trading House juhataja Tõnu Ääro.

OÜ Mazeikiu Nafta Trading House tegeleb Baltimaade ainukese kütusetootja ORLEN Lietuva toodangu vahendamise ja müügiga Eestis. Eraklientidele müüdava kütteõli soovitatav miinimumkogus on 1000 liitrit.

„Kuigi kütteõli kasutamine on viimasel aastakümnel vähenenud, on see endiselt oluliselt kohal Eesti majapidamiste soojusenergia tarbimises. Kütteõli eeliseks teiste energiakandjate ees on kõrge energiaväärtus,“ ütles Tõnu Ääro.

OÜ Mazeikiu Nafta Trading House müügitulu Eestis oli eelmisel aastal 4,4 miljardit krooni ja kasum 14,9 miljonit krooni.

OÜ Mazeikiu Nafta Trading House kuulub ORLEN Lietuva Gruppi, endise nimega AB Mazeikiu Nafta. Leedus baseeruv ORLEN Lietuva ainuomanik on Ida- ja Kesk-Euroopa juhtiv naftarafineerija ja kütuse jaemüüja PKN Orlen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077