Autor: Anne Oja • 19. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Berliin protestis tuumajaamade vastu

Laupäeval toimus Berliinis massimeeleavaldus valitsuse plaanide vastu pikendada Saksamaa tuumajaamade tööd, teatas Agence France-Presse.

Meeleavalduse organiseerinud keskkonnaaktivistide ja vasakopositsionääride sõnul võttis üritusest osa vähemalt 100 000 inimest. Politsei kinnitusel oli osalejaid kuskil 37 000.

Saksamaa valitsuskoalitsioon tahab pikendada 17 tuumajaama kasutamist. Septembri algul teatas kantsler Angela Merkeli koalitsioon, et enne 1980. aastat ehitatud tuumajaamadele andtakse veel 8 aastat armuaega. Pärast 1980. aastat ehitatud aatomijaamad võivad aga töötada veel 14 aastat. Saksamaa meedia andmetel tähendab see seda, et riik kasutab tuumaenergiat vähemalt 2040. aastani.

Varem heaks kiidetud tuumaenergiast loobumise programm lubab tuumajaamu kasutada 2022. aastani. Märkimisväärne osa Saksamaal toodetud elektrienergiast on tuumaenergia ja seda pole võimalik nii kiiresti alternatiivsete energiaallikate vastu vahetada, leiab valitsuskoalitsioon.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077