Autor: Anu Jõgi • 15. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Lihakombinaadi emafirma kavandab koondamisi

Soome toidukontsern HKScan kavatseb veel sel aastas Soome ja Rootsi tehastes koondamisi, kirjutab Yle Uutiset.

Ettevõtte teatel on Soomes vaja kokku tõmmata umbes 250 inimese aastatundide jagu tööd, see on rohkem, kui ettevõte varem hindas. Koondamised on kavas ära teha enne järgmise aasta lõppu. HKScan Finlandil on praegu 2210 töötajat.

Soome turg andis HKScanile eelmisel aastal 33,6% käibest ja 43% kasumist.

Rootsil on kavas vähendada paarsada töökohta. HKScani Rootsi tütarettevõttes Scan AB on praegu umbes 2700 töötajat. Rootsist sai HKScan 47,6% käibest ja 26,6% kasumist.

Balti riikides kuuluvad kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg Eestis, samuti lihatootja Ekseko, Lätis Latvian Rigas Miesnieks ja Leedus Klaipedos Maisto Mesos Produktai. Eelmisel aastal sai grupp Balti riikidest 7,2% käibest ja 15,6% kasumist

Kahe peale Taani firmaga Danish Crown kuulub neile veel Poola toidutootja Sokolów, mis andis 11,6% HKScani käibest ja 14,8% kasumist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077