Autor: Indrek Kald • 31. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LG laiendab kodumasinate tootmist Poolas

LG Electronics suurendab kodumasinate tootmist Poolas Wroclawis olevas tehases eesmärgiga kasvada 2014. aastaks maailma suurimaks kodumasinate tootjaks.

"Euroopa kodumasinate turg on LG jaoks ülioluline ning tänu suurenevale tootmisele Poola tehases suudame oma Euroopa klientide kasvavale nõudlusele paremini vastata," ütles LG Electronics Home Appliance Company tegevjuht Young-ha Lee.

Ettevõte plaanib suurendada Poolas oma kahe kõige enam müüdava kodumasina – pesumasinate ja külmikute tootmist. Järgmisel aastal lisanduv uus pesumasinate tootmisliin tõstab Poola tehases valmivate masinate arvu aastas 700 000-le. Samuti kasvab külmkappide tootmine – alates 2012. aastast tõuseb senine 300 000 ühikut 1,4 miljonile.

Poolas asuv tehas on ühtlasi LG peamine kodumasinate tootmispunkt Euroopas. Seetõttu tähendab tootmise laiendamine Poolas LG teatel Euroopa tarbijatele lühemaid tarneaegu, kuna täna toodetakse suure nõudluse tõttu siinsetele tarbijatele pesumasinaid ja külmkappe ka Hiinas ja Lõuna-Koreas asuvates LG tehastes.

LG jaoks tähendab Poola tootmise suurendamine pikemas perspektiivis märgatavat kulude kokkuhoidu toodete transpordi osas. Samuti võimaldab suurenenud tootmine Euroopas varustada ka Maroko ja Tuneesia turge.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077