Autor: Kadrin Karner • 23. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Cell otsib juhatuse liiget

AS Estonian Cell otsib juhatuse liiget - finantsdirektorit, kuna ettevõtte pikaaegne juht Riia Sillave (endine Ratnik) pühendub uuest aastast perekonnale.

„Põhjus on isiklik ja perekondlik ja praegu ma muid uusi väljakutseid peale perekondliku vastu ei võta,“ ütles Riia Sillave ning lisas, et uus juht peaks asuma ametisse uuest aastast. Mingeid muutusi ettevõtte tegevuses see kaasa ei too.

Sillave sõnul on finantsjuht - juhatuse liikme koht Estonian Cellis väga huvitav töökoht, kuna  kokku puututakse erinevate valdkondadega. „Kuna tegemist ei ole ainult finantsdirektori kohaga, vaid töö eeldab laialdasemat vaadet nii ettevõttele kui ettevõttevälisele keskkonnale, siis ei ole see klassikaline finantsjuhi otsing. Pigem on rõhk sõnal juhatuse liige, kes täidab ka finantsdirektori kohustusi,“ selgitas praegune finantsjuht. Uuel juhil peaks Sillave sõnul olema rohkem eeldusi kui lihtsalt finantsalased teadmised.

Tänases Äripäevas ilmunud kuulutuses kirjutatakse, et Estonian Celli finantsjuht – juhatuse liige vastutab ettevõtte finantsi, IT, personali, keskkonna ja avalike suhete valdkondade juhtimise ja elektri ning gaasi ostmise eest. Finantsjuhi otsealluvuses töötab kolm inimest.

Estonian Cell ootab uuelt juhilt kõrgemat majandusharidust, vähemalt viieaastast finantsalast töökogemust. Kasuks tuleb töökogemus rahvusvahelises ja/või tootmisettevõttes ning vajalik on inimeste koordineerimise ja juhtimise kogemus.

Kui aprillis ütles Sillave Äripäevale, et aasta jooksul loodetakse Estonian Celli kahjum kasumiks pöörata, siis nüüd näeb juht selle realiseerumise võimalust. „Sel aastal on tõepoolest nii, et turud on väga positiivsed ja tõusuteel olnud terve esimese poolaasta. Tänu sellele eeldame, et oleme jooksval aastal kasumis,“ rääkis ta.

Juhatuse liikme Sillave sõnul on Estonian Cell taas suuna võtnud Euroopale. „Kui eelmisel aastal oli seoses Euroopa turu kokkukukkumisega suund Aasiasse siis nüüd oleme jälle püüdnud Euroopa turule suuremat osakaalu leida,“ selgitas finantsdirektor. 

AS Estonian Cell on Kundas asuv haavapuitmassi tehas, mis alustas tootmist 2006. aastal. Uue tehase rajamisinvesteering oli 2,4 miljardit Eesti krooni. Tehase omanikud on Austria kontsern Heinzel Group, erafond EMACS Privatstiftung ja EBRD. Estonian Cell toodab umbes 146 000 tonni puitmassi aastas. Ettevõtte käive oli mullu 730 miljonit krooni ja töötajate arv 85.

Riia Sillave töötab Estonian Celli finantsjuhi kohal aastast 2004.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077