Autor: Romet Kreek • 19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaevandaja ei näe mõtet kullariski maandamiseks

Kulla hind jätkab tõusu, kuna majandused on jäänud ebastabiilseteks ja puudub põhjus maandada hinnariski, vahendab Bloomberg Barrick Goldi juhatuse esimeest Peter Munki.

Maailma suurim kullakaevandaja kulutas mullu ligi viis miljardit dollarit kulla langusriski maandamiseks. Tänavu on kulla hind USA dollarites tõusnud 12 protsenti.

Balkanimaades, kus Munk on investeerinud Montenegro kuurorti, ootab IMF majanduse taastumisel mahajäämist Lääne-Euroopast. Montenegro selle aasta majanduslanguseks on prognoositud 1,7 protsenti, kuid Horvaatia majandus peaks kasvama 0,2 protsenti. 

"Majandusolud räägivad pigem kulla hinnatõusu kasuks, mitte vastupidi," ütles ta intervjuus oma jahi pardal Montenegros. "Maandasime hinda kümneks aastaks ja see tasus end ära. Kuid olud on kümne aastaga oluliselt muutnud," märkis Munk.

Barrick Goldi teise kvartali kasum kasvas aastaga 59 protsenti, mistõttu ettevõte tõstis dividendi 20 protsendi võrra.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077