Autor: Anne Oja • 6. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom ei kavatse Balti torudest vaikides loobuda

Gazprom pole ettevõte, mis vaikides ootaks, millal varad ära võetakse, kommenteeris ITERA Latvija president Juris Savitskis Eesti ja Leedu soovi kohandada end ELi gaasidirektiiviga.

"Vara äravõtmine ettevõttelt pole just kõige kirjaoskajam lahendus. Võõrale varale õnne ei ehita. Kui tahate vara ära võtta, nagu see juhtus 1917. aasta revolutsiooni ajal, siis nii ongi vaja öelda: meil on revolutsioon! Kui tahetakse minna aga seaduslikku teed pidi, on vaja teisi vahendeid," vahendas Savitskist telegraf.lv.

ITERA Latvija on 16%ga suuruselt kolmas Läti Gaasi aktsionär. Praegu pole teada, kas ELi 3. gaasidirektiivi kavatseb üle võtta ka Läti või mitte. Samas on Läti valitsus alustanud Gazpromiga läbirääkimisi, mille sisu ei avaldata.

Savitskise sõnul lükkas Läti gaasidirektiivi 2014. aastani kalevi alla, et saaks vaadata, kuidas Eestil ja Leedul läheb. "Mulle tundub, et ei tohi kõiki direktiive järgida, tuleb oma peaga ja isiklikele huvidele mõelda, muidu juhtub gaasiga samamoodi kui suhkru ja piimaga," lisas Savitskis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077