Gazprom ei kavatse Balti torudest vaikides loobuda

Gazprom pole ettevõte, mis vaikides ootaks, millal varad ära võetakse, kommenteeris ITERA Latvija president Juris Savitskis Eesti ja Leedu soovi kohandada end ELi gaasidirektiiviga.

"Vara äravõtmine ettevõttelt pole just kõige kirjaoskajam lahendus. Võõrale varale õnne ei ehita. Kui tahate vara ära võtta, nagu see juhtus 1917. aasta revolutsiooni ajal, siis nii ongi vaja öelda: meil on revolutsioon! Kui tahetakse minna aga seaduslikku teed pidi, on vaja teisi vahendeid," vahendas Savitskist telegraf.lv.

ITERA Latvija on 16%ga suuruselt kolmas Läti Gaasi aktsionär. Praegu pole teada, kas ELi 3. gaasidirektiivi kavatseb üle võtta ka Läti või mitte. Samas on Läti valitsus alustanud Gazpromiga läbirääkimisi, mille sisu ei avaldata.

Savitskise sõnul lükkas Läti gaasidirektiivi 2014. aastani kalevi alla, et saaks vaadata, kuidas Eestil ja Leedul läheb. "Mulle tundub, et ei tohi kõiki direktiive järgida, tuleb oma peaga ja isiklikele huvidele mõelda, muidu juhtub gaasiga samamoodi kui suhkru ja piimaga," lisas Savitskis.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara