Glaskeki maksuvõlg ligi 10 mln krooni

Krediidiinfo andmetel on ASi Glaskek maksuvõlg tänase seisuga üle 9,7 miljoni krooni.

Suurima osa sellest moodustab üle viie miljoni kroonine tasumata sotsiaalmaks, ligi 2,2 miljonit krooni kinnipeetud tulumaksu ja 1,8 miljoni krooni ulatuses tasumata käibemaksu. Lisaks ollakse võlgu maamaksu, raskeveokimaksu, töötuskindlustuse ja paljude teiste maksude eest.

Ettevõttel on esitamata üks maksudedeklaratsioon ning maksuvõlale lisandub üle 404 000 krooni intressivõlga.

Hetkel veel saneerimisel, kuid lähipäevil kohtult pankrotimenetluse algatamist taotlev Glaskek teenis mullu 117 miljonit krooni kahjumit, mis on 67 miljonit krooni suurem kui 2008. aastal teenitud kahjum. Ettevõtte käive kahanes 2008. aastaga võrreldes üle poole võrra ja oli majandusaasta aruande kohaselt 2009. aasta lõpus 412 miljonit krooni.

Glaskeki saneerimise algatas Harju maakohus ettevõtte juhatuse avalduse ja suurima finantseerija Swedbanki nõusolekul tänavu 17. märtsil. Swedbank kui suurim võlausaldaja omab 75% kõigist nõuetest aknatootja vastu.

Senise juhatuse esimehe Indrek Pajuri asemel juhib ettevõtete endine Glaskeki finantsjuht Meelis Põlda, kes varem on töötanud ka Hansapangas.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara