Autor: Jaana Pikalev • 14. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moody's Investor Service alandas Eesti Energia krediidireitingut

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's Investor Service alandas täna Eesti Energia pikaajaliste võlakohustuste reitingu tasemele A3 ning lühiajaliste kohustuste reitingu tasemele Prime-2. Reitingu väljavaade on stabiilne.

Krediidireitingute alandamine on seotud Moody'se hinnanguga valitsuse toe vähenemisele Eesti Energiale tasemelt "tugev" tasemele "keskmine", mille näideteks on nii põhivõrguettevõtja Elering eraldamine Eesti Energia kontsernist selle aasta jaanuaris, diskussioon Eesti Energia optimaalse rahastamise osas kui ka avanev elektriturg. Reitinguagentuuri arvestuse alusel tingis vähenev valitsuse tugi Eesti Energia tegevusele ka reitingu alandamise kahe astme võrra. Eesti Energia iseseisev krediidireiting jäi muutumatuks (arvestuslikult tasemel Baa1), seda toetavad möödunud majandusaasta tugevad tulemused ning hea likviidsuspositsioon.

Krediidireitingu alandamine ei mõjuta oluliselt Eesti Energia finantssuutlikkust ega laenuvõimet. Reitinguagentuuri poolt antud stabiilne väljavaade arvestab Eesti Energia investeerimiskava elluviimise ja omakapitali laiendamisega.  

Eesti Energia sai esimese krediidireitingu 2002. aastal. Siis andsid reitinguagentuurid Moody’s Investor Service ja Standard & Poor’s Eesti Energiale pikaajaliste võlakohustuste reitinguks vastavalt Baa1 ja A-. 2006. aastal tõstis Moody’s Eesti Energia krediidireitingu tasemele A1 ning 2007. aasta augustis muutis krediidireitingu väljavaate negatiivseks. Rahvusvaheline krediidireitingufirma Standard & Poor’s Ratings Services alandas Eesti Energia pikaajaliste võlakohustuste reitingu möödunud nädalal ühe astme võrra tasemele BBB+.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077