Autor: Silvia Kruusmaa • 29. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horizoni puhaskasumi osa käibest tõusis 15 protsendini

Jõupaberitootja Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) on kindlustanud endale tellimused 2010. aasta lõpuni ning saab kasu maailmaturu kõrgetest tselluloosi- ja paberihindadest, teatas ettevõte.

“Maailmaturu kasvanud nõudluse tõttu olid Horizoni maikuu tulemused äärmiselt head ning puhaskasumi osa käibest tõusis 15 protsendini. Ühtlasi on meil tellimusi aasta lõpuni ning vabrik toodab igas kuus ligi 6000 tonni pakendamiseks mõeldud jõupaberit,” ütles Horizoni juhatuse esimees Ashwani Sharma. “Jõupaberi hind on 15 protsenti kõrgem kui aasta eest ning turuolude paranemisest annavad tunnistust ka statistikaameti avaldatud aprillikuu väliskaubanduse andmed: Eesti paberi ja pabertoodete eksport kasvas 44 protsenti,” märkis Sharma.

Sharma sõnul oli igati õige otsus teha jõupingutusi uute turgude leidmiseks Aasias, Aafrikas ja Lõuna-Ameerikas, kuna need turud näitasid kasvu ka üldise majanduslanguse ajal. “Horizon suutis hankida suuri tellimusi riikidest nagu India, Sri Lanka, Lõuna-Korea, Indoneesia ja Keenia ning suurendasime turuosa Egiptuses.”

Singapuri päritolu globaalse ettevõtte Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on kaasajastanud tehase sisseseadet; viimasel kümnel aastal on investeeritud üle miljardi krooni. Alates 1995. aastast mil paberivabriku omandas Tolaram Group on ettevõte märkimisväärselt investeerinud toodangu kvaliteedi tõstmisse, ettevõtte efektiivsusesse ja keskkonnakaitsesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077