Autor: Sirje Rank • 15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso saadab Soomes osa töölisi sundpuhkusele

Metsandusfirma Stora Enso teatas täna, et alustab Soomes kõnelusi osade saetööstuste tööliste ajutiseks sundpuhkusele saatmiseks.

Põhjuseks puidu hinna järsk tõus Soomes, mis halvab konkurentsivõime.

„Toorme hinna tõus Soomes teeb meile järjest enam muret. Me peame olema valmis kiireteks muutusteks, kui toorme hinnatõus jätkub senises tempos ning seda pole enam võimalik kompenseerida valmistoodete hinna või töö tootlikkuse tõstmisega,“ ütles Stora Enso Wood Products divisjoni juht Hannu Kasurinen pressiteate vahendusel.

Kõnelused puudutavad 500 töötajat Kitee, Uimaharju, Varkause ja Honkalahti saetööstustes. Eesmärk on jõuda kokkuleppele võimalikus töökatkestuses ajavahemikul 1. septembrist aasta lõpuni.

Soomes on Stora Enso tootmisvõimsus 1,3 miljonit kuupmeetrit saematerjali aastas.

Soome Kauppalehti kirjutas täna, et näiteks kuusepalgi hind on Soomes tõusnud viiendiku võrra enam kui 50 eurole kuupmeetrist. Ka teistes Soome metsandusfirmades on plaan tootmist piirata. Lisaks lõi suure augu metsandusfirmade rahakotti Soome sadamatööliste streik aasta alguses, mis peatas toodangu ekspordi. Toorme ostuks olid firmad sunnitud hankima kallist laenuraha.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077