Autor: Kadrin Karner • 2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raitwood investeerib 30 miljonit krooni

Eesti suurimaid höövlitööstusi AS Rait käivitas maikuus tootmise täisautomaatselt häälestuval höövelseadmel, mis on esimene etapp ligi 30 miljoni kroonisest investeeringuprojektist.

AS Rait juhatuse esimehe Ivar Dembovski sõnul suurendatakse investeeringuga ekspordimahtu pea poole võrra.

Investeeringu tulemusel asendati höövelliini põhiseade CNC-juhtimisega höövelpingiga. Sarnaseid Weinig grupi seadmeid on maailmas seni käivitatud vaid mõned. Parenduste järgmises etapis tehakse olulisi täiendusi tootmisliini. 

Investeeringu eesmärk on suurendada paindlikkust klientide teenindamisel, vähendada ajakadusid tootmises ning viia toodete töötluskvaliteet uuele tasemele.

AS Rait tegeleb puidu töötlemisega aastast 1991 ning annab täna tööd kokku 99 inimesele tootmises Tartumaal Reolas ning müügiladudes RAITWOOD Puiduterminalides Reolas ja Harkus.

RAITWOOD kaubamärgi all turustatakse põhjamaisest okaspuust sise- ja välisviimistlusmaterjale (sise- ja välisvoodrilauad, põranda- ja terrassilauad, karkassipuit) paljudes Euroopa ja Aasia riikides. AS Rait on Eesti Metsatööstuse Liidu ning Puuinfo asutajaliige.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077