Autor: Anne Oja • 18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

August Kull: töötukassa võiks reserve koolitusse suunata

Kauaaegne mööblitööstur, praegune BrainTeam OÜ juhatuse liige August Kull leidis, et töötuskindlustusmakset vähendada oleks liiga vara, kuid reserve paisutavat raha võiks senisest rohkem töötute ümberõppesse suunata.

"Tegelikult on see kahe otsaga mõõk," vastas Kull küsimusele, kas töötuskindlustusmakse on tema hinnangul liiga suur. "Kui töötuskindlustusmakse on liiga kõrge, on see muidugi ettevõtetele koormav, kuid täna pole veel õige aeg makset muuta."

"Kas see paanika, et raha jääb üle, pole mitte liiga vara tekkinud? Pigem võiks töötukassasse kogunevat raha panustada rohkem töötute ümberõppesse," arutles ta. Kull avaldas arvamust, et tuleks rääkida nende tööstusharudega, mis on ekspordivõimelised ja küsida, millist tööjõudu nad vajavad ning töötuid nendele aladele ümber õpetada.

"Rahvusvahelise kriisi tõttu tekib Eesti ettevõtjatele palju rohkem ekspordivõimalusi, kui majandus jälle kasvama hakkab. Tööstusi on vahepeal kinni pandud ja nendest tekkinud tühi koht tuleb täita," selgitas Kull.

Koolitus ei pruugi seejuures olla ainult töötajate tasemel, toonitas ta. Ettevõtete ja kaugemate turgude koha pealt on samuti vajakajäämisi. "Kui töötukassa raha annaks seal kasutada, tuua näiteks rahvusvahelisi eksperte sisse, areneks ettevõtlus ja väheneks hoobilt ka töötus," sõnas Kull.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077