Autor: Kadri Paas • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia sõlmib Jordaania kütusešeikidega ajaloolise lepingu

Jordaania riikliku uudisteagentuuri Petra väitel sõlmib Eesti Energia 11. mail Ammanis lepingu sealse valitsuse esindaja energeetika- ja maavarade ministri Khalid Iraniga, et hakata Jordaanias põlevkivi kaevandama ja sellest õli tootma.

Leping sõlmitakse peaminister Andrus Ansipi visiidi ajal Jordaaniasse ning käsitleb põlevkivitehnoloogia ja -oskusteabe eksportimist Araabia riiki.

Jordaania riiklike vahendite ameti peadirektor Maher Hjazin rääkis uudisteagentuurile, et põlevkivi hakatakse kaevandama ja sellest õli tootma umbes kümne aasta pärast Atarat Em El Ghadran piirkonnas riigi lõunaosas.

Majandusminister Juhan Parts ütles Äripäevale, et Eesti valitsus sai Jordaaniast täna ametliku kinnituse leppe sündmise kohta.

"See on ainulaadne viis Eesti põlevkivitehnoloogiat ja sellest lähtuvaid teadmisi maailma viia," rõõmustas Parts.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077