Autor: Silvia Kruusmaa • 29. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia eksport kasvas märtsis 44 protsenti

Eesti Energia elektrienergia eksport moodustas märtsis 239 GWh, mis on 44 protsendi võrra rohkem kui mullu.

Ekspordi mahu kasvu tingis suurenenud elektrienergia eksport Leetu seoses Ignalina tuumajaama sulgemise ja Leedu elektrituru avanemisega.

Eesti Energia müüs Eestis kontserniväliselt märtsis 710 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 2,6 protsenti rohkem kui möödunud aasta märtsis.

Äriklientidele müüs Eesti Energia märtsis 402 GWh elektrienergiat (2,6 protsenti rohkem kui aasta tagasi), eraisikutele 172 GWh (3,7 protsenti rohkem) ja võrguettevõtjatele 136 GWh (1,1 protsenti rohkem). Eesti Energia elektrienergia müüki mõjutasid ühe kraadi võrra madalam välistemperatuur võrreldes eelmise aasta märtsiga ja eeldatav tööstustoodangu mahu kasv, teatas Eesti Energia.

Eesti Energia märtsikuu keskmine elektrienergia müügihind Eestis ilma võrguteenusteta oli  474 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Soome piirkonnas oli 864 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük moodustas märtsis 193 GWh, mis on 2,3 protsendi võrra vähem kui möödunud aasta märtsis. Soojusenergia müüki mõjutas konkurentsi tihenemine Tallinna soojusenergia turul, mida tasakaalustas madalam välistemperatuur.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077