Autor: Jaana Pikalev • 27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loksa Laevatehas koondas lõplikult 530 inimest

Loksa Laevatehas koondas ajavahemikus veebruarist aprillini 530 inimest, kuigi laevafirma teatas hiljuti, et tegelikult töötajaid lahti ei lasta. 29. aprillil korraldab töötukassa Loksal koondatutele töövahenduspäeva.

Loksa Laevatehase esimese koondamise käigus möödunud aasta augustis kaotas töö 50 inimest ja käesoleval aastal ajavahemikul veebruar-aprill koondati lõplikult 530 inimest, rääkis töötukassa koondamistele reageerimise meeskonna juht Tiiu Vilms.

Veel jaanuari lõpus ütles Loksa laevatehase personalidirektor Marju Varter, et tegelikult koondamist polegi. Tema seletusel on inimesed tööl ja said koondamisteated kätte igaks juhuks: "Neile on öeldud, et paberid võetakse käest tagasi, kui olukord muutub."

"Töötukassa on pakkunud Loksa Laevatehasele  koondamiste läbiviimise tuge kogu selle perioodi vältel,“ lausus Vilms.  Koondatutele on käidud tutvustamas töötajatele tööturuteenuseid, vahendatud aktuaalset infot vakantsete töökohtade kohta, teinud tööotsingualast teavitamist, korraldanud tööotsingute töötoa ja karjäärinõustamise grupikonsultatsiooni.

Reedel, 29. aprillil korraldab töötukassa laevatehase töötajate värbamispäeva, mille eesmärk on näidata inimestele võimalusi, kuidas edasi minna. "Võtame kaasa töötukassale saabunud tööpakkumisi," selgitas Vilms. Ka on kutsutud konkreetsed tööandjaid tutvustama oma firmat ja töökohti, avas ta töövahenduspäeva programmi.

Euroopa töövahendusvõrgustiku EURES tuge töövahenduses tutvustab töötukassa nõustaja ning Harju Ettevõtlus ja Arenduskeskus räägib toest, mida nemad pakuvad, märkis Vilms. Finantsnõu on andmas ka Sampo pank ning Loksa linnapea Värner Lootsmann räägib inimestele linna olevikust ja tulevikust.

"Töövahenduspäevale on oodatud kõik Loksa linna ja lähiümbruse aktiivsed inimesed, kes seisavad valikute ees, kuidas oma tööeluga edasi minna," kutsus Vilms. Töövahenduspäev toimub Loksa Kultuurikeskuses 29. aprillil kell 11-14.

Koondamisjuhtude kohta Eestis üldiselt tunnistas Vilms, et olukord on paranenud. "Kollektiivsete koondamiste arv on kahtlemata vähenenud, seega pigem kahanev trend," möönis ta. Mõned  suurearvulised koondamised on olnud põhjustel, et viiakse kogu tootmine Eestist ära või lõpetatakse tegevus, põhjendas Vilms.

"Reeglina on sellised koondamised väga korrektselt läbi viidud, tegevused läbi mõeldud ja planeeritud. Koondavad tööandjad on aktiivselt pakkunud enda vabanevaid töötajaid uutele tööandjatele," lausus Vilms.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077