Autor: Sirje Rank • 5. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind 17 kuu kõrgeim

Märgid majanduse toibumisest kannustavad spekulatsioone, et ka nõudlus nafta järele kasvab – nafta hind on kerkinud kõrgeimale tasemele 2008. aasta oktoobrist.

Maikuu tarnelepingutes kerkis toornafta hind New Yorgis 1,2% võrra 85,89 dollarile barrelist, kirjutas agentuur Bloomberg.

"Majandusnäitajad paranevad ja see toetab nafta hinda," ütles Tokio maaklerfirma Newedge kauplemisosakonna juht Ken Hasegawa. Samas möönis ta, et toibumine on ikka alles hapral alusel ning kui uut infot majanduse toibumisest ei lisandu, on hinnal raske 87 dollarist kõrgemale kerkida.

Nafta hinda toetas tööstustoodangu kasv Hiinas, Euroopas ja USAs ning vähenenud pessimism Jaapani suurte tööstusettevõtete hulgas. USA tööturuamet teatas reedel, et märtsis lisandus USAs 162 000 uut töökohta – tegemist oli viimase kolme aasta kiireima kasvuga.

Venezuela naftaministri Rafael Ramirezi sõnul on nafta 75 dollari tasemel barrelist põhja leidnud ning naftat eksportivate riikide organisatsioonil OPEC pole praegu põhjust tootmist lisada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077