Autor: Raivo Sormunen • 14. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütusegigant Vopak kiidab oma tulemustes Eestit

Hollandi kütuse- ja kemikaaliladustaja Royal Vopaki kiidab oma värskes, 2009. aasta raportis Eestis asuvat ühisfirmat Vopak E.O.S.

Vopaki sõnul aitasid ühisfirmad Eestis (Vopak E.O.S.) ja Araabia Ühendemiraatides kaasa sellele, et  ettevõte suutis oma Euroopa, Kesk-Aasia ja Aafrika kütuseladustamise üksuse puhaskasumi 2009. aastal tõsta 108,1 miljonilt 135,3 miljoni euroni (2,12 miljardi kroonini). Tugev kasv aitas kompenseerida Baseli terminali (asub Šveitsis) müügiga tekkinud tulude ärakukkumist.

Eelmisel aastal kasvas Vopakile kuuluvate mahutipargi maht 27,2 miljonilt 28,3 miljoni kuupmeetrini. Oluliselt aitas sellele kaasa ka Eesti turg, mis lisas oma Vopak E.O.S-i terminaliga juurde 0,111 miljonit kuupmeetrit mahuteid. 

Royal Vopaki eelmise aasta kogukäive ulatus 1001,1 miljonit euroni (kasv aastaga 8%) ja puhaskasum 242,7 euroni (+20%).

Vopaki aktsia tõusis reedel Amsterdami börsil 2,7%, tasemeni 58,65 eurot.

AS Vopak E.O.S. on Royal Vopaki (Holland) ja N-Trans (Venemaa) poolt asutatud ühisettevõte, mille mahutide kogumaht ulatub hetkel 0,95 miljoni kuupmeetrini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077