Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 12. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autoliv: tõenäoliselt saame Normast üle 90%

See on üsna vähetõenäoline, et Autoliv saaks vähem kui 90% Norma aktsiatest, lausus Autolivi asepresident Mats Ödman rahvusvahelise uudiskirjale news2biz.

"Professionaalsed investorid on nõustunud oma osaluse ära müüma," märkis ta. Norma institutsionaalsed investorid on Gild, East Capital, Firebird, samuti näiteks Danske pank. Kui Autoliv omandab üle 90% aktsiatest, on ka pakkumist mitte aktsepteerinud väikeinvestorid kohustatud oma maha aktsiad müüma.

Norma suuromanik Autoliv tegi 1. märtsil siinse börsifirma väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumise hinnaga 92,31 krooni, mis oli 28,3% kõrgem Norma aktsia viimasest sulgemishinnast (71,97 krooni).

Autolivile kuulub 6 732 000 Norma aktsiat, mis moodustab 51% aktsiatest ning vastavate aktsiatega esindatud häälte koguarvust.

Normal on raha ja hoiuseid 641 miljoni krooni eest. Autoliv tahab üle võtta puuduolevad 49% aktsiatest ehk 6,468 miljonit aktsiat hinnaga 92,31 krooni aktsia kohta. See tähendab, et Normas täieliku kontrolli saavutamise eest maksab Autoliv ülevõtu õnnestumise korral 597 miljonit krooni.

Pakkumise aktsepteerimise tähtaeg algab 17. märtsil ja lõpeb 14. aprillil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077