Autor: Katre Pilvinski • 8. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: puidu hind on kasvanud 15%

Eelmise aasta suvel oli metsamaa ja puidu müügihind masuaja kõige madalamas seisus ja Saaremaa suurim puidufirma Reta Puit OÜ varus vaid 1500-2000 tihumeetrit puitu kuus.

Praegu on tal mahud kolm korda suuremad ja väljavedamist ootab kuus laevatäit puitu, puidufirmade jaoks on majandussurutis läbi, kirjutas Meie Maa.

“Puidu hind on möödunud suvega võrreldes kasvanud 15% ja metsamaa hind 10%. Metsamaad on praegu müügis väga palju, seepärast on selle hind puidust vähem tõusnud,” selgitas turusituatsiooni Reta Puit OÜ direktor Andres Kirst.

Riik paiskas möödunud sügisel müügiturule suures koguses metsamaad, mille hind oli suhteliselt kõrge ja mida Kirstu hinnangul ostsid põhiliselt fondid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077