Autor: Anne Oja • 5. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom nõuab Leedult kompensatsiooni

Gazprom süüdistas Leedut Kaunase soojuselektrijaama erastamise lepingu rikkumises ja nõuab valitsuselt kahju korvamiseks 191 miljonit dollarit, teatas Interfaks.

Kui Leedu vabatahtlikult kompensatsiooni ei maksa, pöördub Gazprom rahvusvahelisse arbitraažikohtusse.

Gazprom omandas Kaunase soojuselektrijaama firmalt Kauno energija 2003. aastal. Ühtlasi lepiti kokku, et kuni 2008. aastani müüb Gazprom energiat fikseeritud hinnaga. Pärast seda pidi hind üle vaadatama, kuid Leedu valitsus surus firmale peale varasemast märkimisväärselt madalama hinna, kui erastamisleping lubanuks.

Gazprom nõuab nüüd investeeringute kompenseerimist ja saamata jäänud tulu aastate 2003-2008 eest.

Erastamislepingu järgi ei saa Gazprom soojuselektrijaama ka müüa, sest võttis kohustuse säilitada osalust vähemalt 51% tasemel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077