Nõges: Eesti Energia on investoritele magus amps

Gamma Holfing OÜ väikeinvestor Arvo Nõges ütles Eesti Energia võimalikust börsiletulekut kommenteerides, et tõenäoliselt on see investoritele atraktiivne.

Väikeinvestor Arvo Nõges ei osanud kommenteerida, kui atraktiivne oleks Eesti Energia investoritele, kuna praegu pole veel millegi põhjal seda järeldada. „Ma kujutan ette, et suure tõenäosusega pole võimalik postsovetliku riigi suurt ettevõtet üle tema väärtuse müüa,“ arutles Nõges.

Tõenäoliselt pakutakse seda atraktiivse hinnaga, võib-olla mitte väga odavalt, aga loodetavasti ka mitte väga kallilt, arvas ta. „Pikemas perspektiivis ma usun, et vast siis on see magus amps investoritele,“ pakkus Nõges, kuid rõhutas, et praegu pole mingisuguseid märke, mille põhjal seda arvutada.

Samuti ei tahtnud Nõges kindlat öelda, kas Eesti Energia börsile paiskamine on riigi poolt õige samm või mitte. Investori seisukohalt vaadates ütleb loogika, et kui suurem ettevõte tuleb börsile ja on hea kasuga, elavdab see börsi ja toob täiendavaid huvilisi ning investoreid, mis kõik on kindlasti positiivne, möönis Nõges. Tema sõnul tuleks arvestada, et kui Eesti Energia ettevõtte vajab olulist lisakapitali ja riigi majandusest laekuvad maksud ei jõua seda üleval hoida, on börsile minek ettevõttele tõenäoliselt õige tee.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara