Autor: Jaana Pikalev • 18. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõges: Eesti Energia on investoritele magus amps

Gamma Holfing OÜ väikeinvestor Arvo Nõges ütles Eesti Energia võimalikust börsiletulekut kommenteerides, et tõenäoliselt on see investoritele atraktiivne.

Väikeinvestor Arvo Nõges ei osanud kommenteerida, kui atraktiivne oleks Eesti Energia investoritele, kuna praegu pole veel millegi põhjal seda järeldada. „Ma kujutan ette, et suure tõenäosusega pole võimalik postsovetliku riigi suurt ettevõtet üle tema väärtuse müüa,“ arutles Nõges.

Tõenäoliselt pakutakse seda atraktiivse hinnaga, võib-olla mitte väga odavalt, aga loodetavasti ka mitte väga kallilt, arvas ta. „Pikemas perspektiivis ma usun, et vast siis on see magus amps investoritele,“ pakkus Nõges, kuid rõhutas, et praegu pole mingisuguseid märke, mille põhjal seda arvutada.

Samuti ei tahtnud Nõges kindlat öelda, kas Eesti Energia börsile paiskamine on riigi poolt õige samm või mitte. Investori seisukohalt vaadates ütleb loogika, et kui suurem ettevõte tuleb börsile ja on hea kasuga, elavdab see börsi ja toob täiendavaid huvilisi ning investoreid, mis kõik on kindlasti positiivne, möönis Nõges. Tema sõnul tuleks arvestada, et kui Eesti Energia ettevõtte vajab olulist lisakapitali ja riigi majandusest laekuvad maksud ei jõua seda üleval hoida, on börsile minek ettevõttele tõenäoliselt õige tee.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077