Autor: Anu Jõgi • 18. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maagi tootmismaht suurenes, käive kahanes

Maag Piimatööstuse toodangu maht suurenes mullu 47%, käive jäi aga sellest hoolimata aastatagusest ajast kasinamaks.

Maag Piimatööstus kasvatas aastaga toodangu mahtu 47%, teatas ettevõte, rahaline käive jäi aastatagusele alla.

Ettevõtte eelmise aasta auditeerimata käive oli 586 miljonit krooni, millest 11% moodustas eksport. 2008. aasta võrreldav käive oli 608 miljonit krooni, kus on kokku liidetud Maag Piimatööstuse ja eelmisel aastal üle võetud Rakvere Piimatööstuse käive.

Maag Piimatööstuse juhi Valdis Noppeli sõnul toodeti möödunud aastal Jõhvi, Rakvere ja Annikvere tootmisüksustes 42 000 tonni piimatooteid, millega kasvatati toodangu mahtu aastaga ligi 50%. "Hoolimata toodangu mahu jõudsast kasvust langes ettevõtte müügikäive eelmisel aastal 3,6%," sõnas Valdis Noppel. Ta lisas, et käibe langus oli ootuspärane, kuna praegune majandussituatsioon on muutnud tarbijad hinnatundlikumaks ning seetõttu on suurenenud hinnasurve nii jaekettide kui ka tootjate poolt.

Möödunud aastal investeeris Maag Piimatööstus Noppeli sõnul uutesse seadmetesse ligi 21 miljonit krooni ning oluliselt laiendati ka tooteportfelli. „Tõime turule 39 uut toodet,“ ütles Noppel.

Toote kvaliteedi taseme parandamisega seoses tuli Noppeli sõnul osa piimatootjate suhtes teha ka ebameeldivaid otsuseid, kuna kvaliteetseid tooteid saab valmistada vaid väga kõrge kvaliteediga piimast.

Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul kasvas mullu kõige enam kohupiimakreemide (73%), keefiri (37%) ja jogurtite (13,6%) müük. Ta lisas, et möödunud aastal sõlmiti ka mitmeid suuremahulisi private label'i lepinguid ning eksporditi tooteid Lätti ja Leetu.

Maag Piimatööstus AS kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus. Maag Piimatööstuse kaubamärgid on Farmi, Jänks, Farmi Basic ja Ekstra.

Jogurtijookide ja kohukeste tootmisel kasutatakse ka Lotte kaubamärki.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077