Autor: Sirje Rank • 17. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vattenfall panustab suurelt „mustale“ energiale

Rootsi riigile kuuluv energiakontsern Vattenfall plaanib järgmise viie aasta investeeringute kavas järsult suurendada investeeringuid kivisöe- ja gaasiküttel jaamadesse, vähendades samas tuuleenergia projektide osa.

Ajavahemikus 2010-2014 plaanib Vattenfall söe- ja gaasiküttel jaamadesse investeerida 100 miljardit Rootsi krooni, mida on 72% rohkem kui firma eelmises investeerimisplaanis aastatel 2009-2013, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri. Suur osa investeeringutest on kavandatud elektrijaamadesse Saksamaal, Hollandis ja Poolas.

Rootsi riigile kuuluvast energiahiiust on saanud Euroopa üks suuremaid saastajaid.

Tuuleenergiasse plaanib Vattenfall investeerida 20 miljardit Rootsi krooni ehk poole vähem kui veel mullu välja kuulutatud investeerimiskavas.

„Elektri hind on järsult alanenud, mis on osaliselt tinginud selle, et tuuleenergiaprojektid ei vasta enam kasumlikkuse nõudele,“ ütles lehele Vattenfalli asedirektor Dag Andresen. Samas rõhutas ta, et Vattenfallil on siiski ka tuuleenergia osas suured plaanid.

Kokku on Vattenfalli investeerimiskava maht 200 miljardit Rootsi krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077