Vattenfall panustab suurelt „mustale“ energiale

Rootsi riigile kuuluv energiakontsern Vattenfall plaanib järgmise viie aasta investeeringute kavas järsult suurendada investeeringuid kivisöe- ja gaasiküttel jaamadesse, vähendades samas tuuleenergia projektide osa.

Ajavahemikus 2010-2014 plaanib Vattenfall söe- ja gaasiküttel jaamadesse investeerida 100 miljardit Rootsi krooni, mida on 72% rohkem kui firma eelmises investeerimisplaanis aastatel 2009-2013, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri. Suur osa investeeringutest on kavandatud elektrijaamadesse Saksamaal, Hollandis ja Poolas.

Rootsi riigile kuuluvast energiahiiust on saanud Euroopa üks suuremaid saastajaid.

Tuuleenergiasse plaanib Vattenfall investeerida 20 miljardit Rootsi krooni ehk poole vähem kui veel mullu välja kuulutatud investeerimiskavas.

„Elektri hind on järsult alanenud, mis on osaliselt tinginud selle, et tuuleenergiaprojektid ei vasta enam kasumlikkuse nõudele,“ ütles lehele Vattenfalli asedirektor Dag Andresen. Samas rõhutas ta, et Vattenfallil on siiski ka tuuleenergia osas suured plaanid.

Kokku on Vattenfalli investeerimiskava maht 200 miljardit Rootsi krooni.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara