Autor: Anne Oja • 16. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina nõuab Venemaalt kaks korda rohkem naftat

Hiina nõudis, et Venemaa kahekordistaks naftatarneid mööda Ida-Siberi ja Vaikse ookeani vahelist naftajuhet, kirjutas ajaleht Kommersant.

Praeguse kokkuleppe kohaselt müüb Venemaa selle torujuhtme kaudu 2011. aastal Hiinale 15 miljonit tonni naftat aastas, kuid Hiina soovib 30 miljonit tonni. Algselt oli mõeldud 15 miljonit tonni Venemaa ja Hiina ühisele naftatöötlustehasele, kuid Hiina poole väitel on tehasele vaja täiendavat 15 miljonit tonni.

Venemaa kahtlustab, et Hiina naftafirma CNPC tahab naftatöötlemise tehasesse investeerimisest loobuda ja otsib nüüd ettekäänet, mille najal seda teha. Rosnefti ja CNPC vaheline naftatarne leping on sõlmitud 20 aastaks.

Venemaa annab Hiinale naftat Rosnefti ja Transnefti võetud 25 miljardi dollarilise laenu katteks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077