Autor: Erik Prozes • 9. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Riigikogulased ei hooli Ansipi kriitikast

Peaminister Andrus Ansipi arvates häbistasid need riigikogu liikmed, kes 2007. aastal toonase elektrituruseaduse poolt hääletasid ja selle abil nn ökoenergia tootjatele priskema riigi abiraha tagasid, parlamenti.

28. jaanuari valitsuse pressikonverentsil väitis Ansip: "2007. aasta Riigikogu valimiste eel määratud dotatsioonid, need on ikkagi ebamõistlikult suured küll ja minu meelest on see dotatsioonide määramine riigikogus meie parlamentarismi ajaloos üks häbiväärsemaid lehekülgi. See ei kaunista parlamentaarset demokraatiat."

Ansip meenutas, et valitsus saatis eelnõu riigikokku, kus otsustati "järsku" valitsuse saadetud eelnõu olulisel määral muuta ja suurendati hüppeliselt dotatsioone.

"See ei olnud kena. Ainus erakond, kes sellega nõus ei olnud, oli Reformierakond," ei jätnud valitsusjuht mainimata.

Äripäev küsis kolm aastat tagasi toonase seaduseelnõu poolt hääletanud riigikogulastelt, miks nad eelnõu poolt hääletasid ning kas häbenevad toonast nupulevajutust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077