Võru maavanem: puidutööstustest sõltub inimeste toimetulek

EASi otsus luua Võrru puidutööstuse kompetentsikeskus aitab kaasa piirkonna tööstuse arengule.  ütles Võru maavanem Ülo Tulik.

EASi juhatus kiitis 28. jaanuaril heaks otsuse toetada üheksa piirkondliku kompetentsikeskuse arendamise ideekavandit. Sealhulgas pälvis toetuse ka Võrumaa Kutsehariduskeskuse poolt esitatud "Puidutöötlemise tehnoloogia ja tootearenduse kompetentsikeskus".

"Otsus tähendab maakonna jaoks esmajoones mitu aastat tagasi paikapandud tegevuste jätkumist, kus üheks eesmärgiks seati Võrumaa kui Kagu-Eesti puidukeskuse väljakujunemine," sõnas Tulik. "Puidutööstusest sõltub meie inimeste toimetulek ja hõive. Uued, teadmised ja oskused, mis lisanduksid kompetentsikeskuse rajamisega, aitavad säilitada maakonna aastakümnetega väljakujunenud puiduettevõtluse keskse tähenduse," lisas maavanem.

Võru maavalitsuse eestvedamisel moodustati 2005. aastal Kagu-Eesti puiduklastri arendusprogramm, mis seadis eesmärgiks kogemuste ja oskusteabe vahetamise ning infokeskkonna arendamise. Projekti tulemusel paranes oluliselt ettevõtjate informeeritus olemasolevatest võimalustest ja kujunes välja omavaheline infovahetus.

2009 detsembris otsustati EASi juhatuse poolt toetada Kagu-Eesti puiduklastri programmi jätkutegevusi kogusummas 399 000 krooni.

Maavalitsuse teatel on Võru maakonna üheks olulisemaks majandusharuks turismivaldkonna kõrval puidutööstus. Enamik regiooni arengule suuremat mõju avaldavaid ettevõtteid tegutseb just selles sektoris: ASid Toftan, Antsla-Inno, Barrus, Förmann NT.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara