Autor: Jaana Pikalev • 29. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nefabi puitplastpakendite tootmine kolib Eestisse

Rootsi pakenditootja Nefab otsustas sulgeda puitplastist pakendite tootmisüksuse Rootsis Habo linnas ja kolib selle üle Eesti tehasesse.

Siiski ei tähenda tootmise kolmine Eesti tehase laienemist. "Me rekonstrueerime täielikult kõikide tehaste tööd Euroopas, sealhulgas ka Eestis," ütles Nefabi Skandinaavia regiooni juht Frank Hall news2biz-le.

"Samal ajal, kui me kolime oma tegevust Eestisse, me ka teeme ümberkorraldusi teistes tehastes," lisas ta. Halli hinnangul nad püüavad Euroopa tootmises kulutusi vähendada. "Eks see puudutab Eestit ka, kuid väga väikses osas," nentis ta.

Nefabi Skandinaavia regiooni juhi sõnul tuleb nende Eesti töötajatel edaspidi tegeleda rohkem käsitsitööga. "Meie tütarfirma Eestis on väga tubli, aga ka muidugi tootmiskulud on seal odavamad," rääkis Hall.

Nefab Eesti tehas avati Tallinna külje all Lagedil 2001. aastal. Nefabi käive Eestis oli 2008. aastal 166 miljonit krooni ning kasum üheksa miljonit. Kontserni käive kokku oli ligi 200 miljoni eurot. 72% puitplastist pakendeid valmisid Eestis, kust need eksporditi Rootsi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077