Nefabi puitplastpakendite tootmine kolib Eestisse

Rootsi pakenditootja Nefab otsustas sulgeda puitplastist pakendite tootmisüksuse Rootsis Habo linnas ja kolib selle üle Eesti tehasesse.

Siiski ei tähenda tootmise kolmine Eesti tehase laienemist. "Me rekonstrueerime täielikult kõikide tehaste tööd Euroopas, sealhulgas ka Eestis," ütles Nefabi Skandinaavia regiooni juht Frank Hall news2biz-le.

"Samal ajal, kui me kolime oma tegevust Eestisse, me ka teeme ümberkorraldusi teistes tehastes," lisas ta. Halli hinnangul nad püüavad Euroopa tootmises kulutusi vähendada. "Eks see puudutab Eestit ka, kuid väga väikses osas," nentis ta.

Nefabi Skandinaavia regiooni juhi sõnul tuleb nende Eesti töötajatel edaspidi tegeleda rohkem käsitsitööga. "Meie tütarfirma Eestis on väga tubli, aga ka muidugi tootmiskulud on seal odavamad," rääkis Hall.

Nefab Eesti tehas avati Tallinna külje all Lagedil 2001. aastal. Nefabi käive Eestis oli 2008. aastal 166 miljonit krooni ning kasum üheksa miljonit. Kontserni käive kokku oli ligi 200 miljoni eurot. 72% puitplastist pakendeid valmisid Eestis, kust need eksporditi Rootsi.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara