Atria sulgeb ühe tehase ja koondab 40 inimest

Värske liha ja lihatoodete tootja Atria Eesti otsustas sulgeda Põlvamaal Ahjas asuva tehase ja viia tootmise üle ettevõtte Valga ning Vastse-Kuuste tehasesse.

Muudatuse tulemusena väheneb Atria Eesti töötajate arv I kvartali lõpuks umbes 40 inimese võrra.

Atria emafirma teatas reedel Helsingi börsile, et käivitab Eestis efektiivsuse tõstmise programmi, mille eesmärgiks on saavutada aastas umbes miljoni euro (15,6 miljoni krooni) eest kokkuhoidu kulude struktuuris.  

Ahja tehase sulgemine puudutab otseselt umbes 90 töötajat. „Ahjas kaotatud töökohtade arvel loome Valgas ja Põlvamaal Vastse-Kuustes juurde uusi töökohti, mille püüame võimalusel täita Ahjast pärit inimestega. Atria Eesti töötajate üldarv väheneb muudatuse tulemusena umbes 40 inimese võrra,“ lausus Atria Eesti peadirektor Kaido Kaare.

Atria maksab kõigile koondamisteate saanud inimestele seadusest tulenevad hüvitised ning pakub soovijatele tasuta personali-alast nõustamist. „Atria Eesti jääb Lõuna-Eesti üheks suurimaks tööandjaks, kus töötab kokku enam kui 500 inimest,“ märkis Kaare.

Kaare kinnitusel ei too Ahja tehase sulgemine kaasa muutusi Atria tooteportfellis ja kaubamärkides, sest sealne tootmine viiakse üle Valga ja Vastse-Kuuste tehasesse.

Samuti teatas Atria emafirma reedel börsiteate vahendusel, et hindab Baltimaades alla oma ärisuundade raamatupidamislikku väärtust. Ettevõtte väärtuse allahindamistestide ja Ahja tehase sulgemise tulemusena otsustati Eestis vähendada ettevõtte väärtust kokku 5,8 miljoni euro ulatuses, millest 3,0 miljonit eurot puudutab ärisuundade väärtust, 0,8 miljonit eurot kaubamärke ja 2,0 miljonit eurot kinnisvara ning masinaid. Leedus otsustati hinnata alla kinnisvara raamatupidamislikku väärtust 1,4 miljoni euro eest. Allahindamised ei mõjuta ettevõtte rahavooge ja need kirjutatakse ettevõtte 2009. aasta tulemustesse ühekordse kuluna, teatas Atria börsile.

Atria on Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid, kontserni Valga, Ahja ja Vastse-Kuuste lihatööstustes ja seafarmides töötab kokku enam kui 500 inimest. Wõro, Maks & Moorits ning Vastse-Kuuste kaubamärgid omavad Eesti lihatoodete turust ligi neljandiku, olles turuliidrid suitsuvorstide, sinkide ja grillvorstide tootegruppides.

Ühe vähese tootjana Eestis kasutab Atria Eesti oma lihatööstustes kodumaist toorainet omades viit seafarmi üle Eesti, mille loomakasvatuse süsteemis kasvab kokku 70 000 siga. Atria kontserni käive ulatus ülemöödunud aastal Skandinaavias, Venemaal ja Balti riikides kokku 1,4 miljardi euroni.

 

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara