Kasahstanist sai tänavu maailma suurim uraanitootja

Ajal, mil paljud maailma riigid panustavad tuumaenergeetikale, on Kasahstan uraanitootmist suurendanud 63% ning tõusnud selle aastaga maailma suurimaks tootjaks, edestades nii Kanadat kui Austraaliat.

Lõppeval aastal tootis Kasahstan 13 900 tonni uraani, teatas Kasahstani riiklik aatomienergiafirma Kazatomprom. See kogus moodustab kolmandiku kogu maailmas 2009. a toodetud uraanist, vahendas agentuur Bloomberg.

Tuleval aastal tahab Kasahstan uraanitootmist suurendada veel 29% võrra 18 000 tonnile.

Uraanitootmisest on Kasahstanile saamas edukas ekspordiala - tarnelepingud on sõlmitud nii Venemaa, Jaapani, Hiina kui Indiaga. Maailma tuumaenergeetika assotsiatsiooni prognoosi järgi kasvab nõudlus uraani järgi maailmas lähiaastatel 50%.

Kasahstanis on 15% maailma uraanivarudest.

Tänane Financial Times kirjutab sel nädalal avalikkuse ette jõudnud infost, et Kasahstan oli Iraaniga kokku leppimas mahukat tehingut uraani müügiks, mis olnuks vastuolus ÜRO sanktsioonidega. Kasahstani välisministeerium lükkab väited tagasi.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara