Autor: Kristi Malmberg • 23. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krediidipank osutus Eestis energiasäästlikuimaks

Krediidipank oli parim üleeuroopalise energiasäästuvõistluse EnergyTrophy+ Eestist osalenud ettevõtete seas, kirjutab ajakiri Keskkonnatehnika Krediidipanga teatel.

Üle-euroopalises arvestuses saavutas Krediidipank omas kategoorias teise koha. Kokku säästeti Eesti kontorites 12 kuud väldanud võistluse käigus varasema 3 aasta energiatarbega võrreldes peaaegu 1 GWh energiat, millest veidi üle poole moodustas elektrienergia.

Lisaks Krediidipangale saavutas häid tulemusi ka Swedbank, kes suutis ainuüksi nutikate lahendustega säästa kliimaga korrigeerituna vastavalt 17% ja 13% senisest tarbest. Üle-euroopalises arvestuses võistlevate kontorite järjestamisel korrigeeriti säästunumbreid veel lisaks töötajate arvuga, sest elektri tarbimine on kontorites seotud töötajate arvuga ning nii saadi kahe Eestis tegutseva panga säästu-numbriteks koguni 28% ja 25%. Sellega oldi oma kategoorias auhinnalisel teisel ja viiendal kohal.

Euroopa Komisjoni rahastatud energiasäästule suunatud rahvusvahelistes projektides panustatakse inimeste teadlikkuse ja käitumisharjumuste muutmisele. Eestis osalesid 5 kontorit kokku 20 745 m2 kontoripinna ja 815 töötajaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077