Maire Kasemaa • 3 detsember 2009
Jaga lugu:

Horm: Maag tõusis lihaturu valitsejate sekka

Uuringufirma AC Nielsen andmetel on Maag Lihatööstuse turuosa kasv viinud ettevõte nende kolme suurima lihatööstuse hulka, kellele kuulub kokku üle 50% lihatoodete turust, teatas ettevõte.

Maag Lihatööstuse juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul on majandusolukord teinud omad korrektuurid ka lihatoodete turul. Need, kes pole suutnud turul toimunud muudatustega piisavalt kiiresti kohaneda, peavad leppima turuosa kaotusega. „Kuni selle aasta augustini kuulus üle 50% lihatoodete turust kahele suurtootjale, Rakvere Lihakombinaadile ja Atria Grupile, kuid selle aasta perioodil august-september AC Nielseni lihatoodete turu-uuringu kohaselt jaotub nüüdsest üle poole lihatoodete turust kolme suurema lihatööstuse – Rakvere LK 30,2%, Atria Grupp 14,2% ja Maag LT 10,4% - vahel,“ märkis Olle Horm. Ta lisas, et Maag Lihatööstus on suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatööstus.

Uuringufirma AC Nielsen andmetel on oluliselt muutunud tarbija ostueelistused. Valmislihatoodete tarbimine on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud 3,3%, suuremad müügimahtude langused on toimunud järgmistes toote segmentides: sült 23,3%, suitsuvorst 14,7% ja sardell 12,5%. Perioodil august-september olid enimmüüdud lihatooted keeduvorst, viiner ja sink.

„„Jaekettide suur hinnasurve on vähendanud töötlejate keskmist väljamüügi hinda, kõige suuremad hinnalanguse on aastaga teinud süldi (26%), pasteedi (13%) ja singi (12%) hinnad,“ lausus Horm ning lisas, et keskmiselt on valmislihatoodete hinnad langenud aastaga ligi 7%.

Pressiteates on kasutatud uuringufirma AC Nielsen perioodi august-september

2009 lihatoodete turu uuringutulemusi.

Maag Lihatööstus AS kuulub Eesti kapitalil põhinevasse kontserni AS Maag Grupp. ASi Maag Lihatööstuse käive 2008. aastal oli 235,6 miljonit krooni. Maag Gruppi kuuluvad lisaks Maag Lihatööstusele ka AS Maag Piimatööstus ja AS Maag Konservitööstus.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077rain.jyristo@aripaev.ee