Autor: Indrek Kald • 19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zincpoti uus tehnoloogia maksis 16 miljonit

Kaubamärki Zincpot kasutav AS Paldiski Tsingipada alustas Baltimaades ainulaadse kuumtsinkimisega, millesse investeeriti 16 miljonit krooni.

"Uus tehnoloogia võimaldab soovi korral kuumtsinkida kasvõi sentimeetriseid kruvisid. Pisidetailide kuumtsinkimise võimaluse järele on turul küllaga nõudlust. Peaasjalikult on sellise teenuse tarbijad erinevaid kinnitusvahendeid tootvad ettevõtted," ütles Zincpoti juht Peeter Poolake.

Tehnoloogia hankis Zincpot Rootsi pinnatöötlusseadmeid tootvalt ettevõttelt Progatec AB.

Poolake lisas, et Zincpot peab tähtsaks tehnoloogia arendamist nimelt praegu, et olla majandusolukorra paranedes veelgi enam konkurentsivõimeline. "Tellimuste nimel konkureerimisel tähtsustavad kliendid üha enam kaasaegse sisseseade, keskkonnasäästliku kontseptsiooni ning paindliku töökorraldusega ettevõtteid, kelle teenuste valik on lai ning hinnad on atraktiivsed," rääkis ta.

Zincpot pakub piirkonna metallitööstusettevõtetele terase korrosioonikaitse teenust kuumtsinkimise teel, olles moodsaim kuumtsinkimistehas Põhja- ja Baltimaades.

Tehasel on alates 2008. aasta novembrist keskkonnakompleksluba, millega Zincpot täidab Euroopa Liidu kõrgeimad keskkonnanõuded.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077