28. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Assa Abloy koondab 1100 töötajat

Maailma suurim lukutootja Assa Abloy koondab veel 1100 töötajat ja sulgev korraldab ümber 15 tehase töö, vahendab Bloomberg.

Neljandas kvartalis kulub ümberkorraldustele umbes 800 mln Rootsi krooni. Uus koondamine on jätkuks kaks aastat kestnud programmile, millega on koondatud peaaegu 7700 töötajat ehk 24 protsenti tööjõust.

Assa Abloy kolmanda kvartali kasum kasvas 710 mln Rootsi kroonilt 876 mln rootsi kroonile (1,3 miljardile Eesti kroonile) ehk 1,89 Rootsi kroonilt aktsia kohta 2,36 SEKile. Analüütikud prognoosisid kasumiks 792 mln Rootsi krooni. Ettevõtte käive kahanes 3,4 protsenti, 8,43 miljardile Rootsi kroonile.

Ühtlasi teatas ettevõte täna Hiina kõrge turvalisusega ustetootja Pan Pani ostust, millele on 4000 töötajat ja mille käive on olnud tänavu 1,2 miljardit Rootsi krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077