17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased õlletarbimises Euroopas viiendal kohal

Eelmisel aastal vähenes Põhja- ja Lääne-Euroopas õlletarbimine pea 2% ning on jätkuvalt languses ka 2009. aastal. Euroopa riikidest juuakse kõige rohkem õlut (inimese kohta) Tšehhis, Eesti hoiab edetabelis viiendat kohata.

Euroopa Õlleliidu iga-aastase turu-uuringu kohaselt on viimase paari aasta jooksul Euroopas tervikuna õlletarbimine vähenenud ning muutunud õlletarbimise osakaal riikide lõikes, teatas Saku Õlletehas oma pressiteates.

Kõige suurem õlletarbimine inimese kohta on Tšehhis (158 liitrit per inimene), kellele järgnevad Iirimaa (120 l), Saksamaa (111 l,) Austria (110 l) ja Eesti (95 l).

Eestist tahapoole jäävad Poola, Rumeenia, Sloveenia, Luxemburg, Taani jt tugeva õllekultuuriga riigid. Kõige suuremad kukkujad aastase õlletarbimise osas on Saksamaa, Suurbritannia, Poola ja Hispaania.

Saku Õlletehase peaõllemeister Enn Kärblase sõnul kinnitavad uuringutulemused asjaolu, et Eesti on tugeva õllekultuuri ning -traditsioonidega riik, kes paigutub võrdväärselt väga suurte õlleriikide kõrvale. „Eesti õlled on väga hea kvaliteediga ning meie inimesed harjunud seda sarnaselt veiniga toidu kõrvale jooma,“ märkis Kärblane.

Õlletarbimise turu-uuringuid viib Euroopa Õlleliidu eestvedamisel läbi Ernst and Young, kes analüüsib 27 Euroopa Liidu liikmesriigi ning täiendavalt Horvaatia, Norra, Šveitsi ja Türgi õlleturgusid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077