16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

General Electricu aktsia võimas ralli

General Electricu aktsia on teinud sel nädalal võimsa hinnaralli; alates esmaspäevast on väärtpaberi hind kallinenud üle 15 protsendi.

„Tegemist oleks nagu suure karnevaliga, kus ei tohi küsida, mis kell on ja kus parajasti politsei asub,“ iseloomustas toimuvat investeerimisportaalile MarkeWatch investeerimisfirma Sterne, Agee Leacha analüütik Nicholas Heyman, kes on andnud aktsiale müügisoovituse.

Tema sõnul on hinnaralli üheks põhjuseks ootused, et homme toimuval kohtumisel analüütikutega ütlevad juhid ettevõtte kohta midagi positiivset. Ta soovitas olla ettevaatlik, sest ettevõtte finantspoole suuri kahjumeid pole tunda mitte enne kui järgmisel aastal ning ka nõudluse taastumiseni infrastruktuurile kulub veel aega enam kui aasta.

Heymani arvates ähvardab ettevõtet (pigem varem kui hiljem) suur aktsaiemissioon, mis küll parandab kontserni bilanssi kuid vähendab olemasolevate aktsiate väärtust.

Huntington Assett Managemendi portfellihaldur Peter Sorrentino põhjendas hinnarallit kartuse kadumisega tööstuskonglomeraadi finantsüksuse suhtes. „Palju GE Capital väärt on, saame teada kunagi hiljem,“ lausus ta uudisteagentuurile Bloomberg. „Praegu vaatame jälle tuleviku suunas, kuna see ei ole null,“ lisas Sorrentina.

Just hirmud GE Capitali pärast kukutasid General Electricu aktsia hinna 5. märtsil 6,66 dollarile. Täna pool tundi enne börsipäeva lõppu oli tööstuskonglomeraadi aktsia hind 16,97 dollarit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077