15. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB AS pärjati kolmandat aastat järjest Eesti Aasta Välisinvestori tiitliga

ABB AS pälvis kolmandat aastat järjest Eesti Aasta Välisinvestori auhinna, mida annab välja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Eelmisel aastal sai ABB Eesti parimale ettevõttele määratava Ettevõtluse Auhinna, edastas firma oma pressiteates.ABB investeeringute kogumaht oli eelmisel aastal 260 miljonit krooni. Ettevõte jätkas mullu orgaanilist laienemist. Jüris valmis tööstuselektroonika tehase järjekordne laiendus, alustati masinatehase laienduse ja uue laohoone rajamist. Olulisi investeeringuid tehti tehaste tootmisseadmete soetamisse, uue tegevusena alustati turbokompressorite hooldusteenuse pakkumist.„Ettevõtte omanikel ja juhtidel on olnud jätkuvalt usku Eestisse investeerimise vajalikkusesse, nad usaldavad Eesti majanduskeskkonda,“ märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.ABB on investeerinud 17 Eestis tegutsemise aasta jooksul siia üle miljardi krooni. „Suuremad investeeringud on tehtud viimase seitsme aasta jooksul, mil oleme müüvast ettevõttest muutunud müüvaks ja tootvaks suure ekspordipotentsiaaliga ettevõtteks,“ rõhutas Henriksson.ABB on Eestis käivitanud tootmise neljas tehases ja loonud tuhatkond töökohta.ABB (www.abb.com) on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 120 000-le inimesele sajas riigis.Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077